Posted on

Officiële opening Kubus

14 juni heeft Cees van Eijk, wethouder milieu van de gemeente Amersfoort, onder jeugdige belangstelling de officiële handeling voor de in gebruik name van de zonnepanelen op basisschool De Kubus verricht. De kinderen van groep 8 hadden een boek gemaakt met een verslag van al hun chats met de kinderen uit Cambodja. De directeur Karin van den Hoven ontving een ludiek versierd paneel als aandenken om in de school op te hangen. Daarmee zien de kinderen hoe op hun dak de stroom wordt opgewekt.

De kinderen hebben zich vermaakt met het knutselen van zonnebloemenen die bewegen door een mini zonnepaneeltje. Stichting DoeZo, een van de leden van de coöperatie, heeft voor de gelegenheid belangeloos educatieve spelen georganiseerd om er een feestelijke dag van te maken. Henry de Gooijer presenteerde de uitkomsten van het onderwijsproject SolarSchools.

Begin mei zijn 60 zonnepanelen geplaatst en een speciale display voor de kinderen en de ouders van de school. Met dit eerste succes is de coöperatie graag behulpzaam om andere scholen van zonnepanelen te voorzien. Enthousiaste ouders kunnen zich bij de coöperatie melden