Over ons

Energiecoöperatie Zon@School is een initiatief van de vereniging Duurzaam Soesterkwartier. De energiecoöperatie heeft als doel om duurzame stroom op te wekken door zonnepanelen bij scholen op het dak te plaatsen. Het is een zelfstandige organisatie waarin leden samen vanuit betrokkenheid geld bijeen brengen om via scholen het goede voorbeeld te geven aan kinderen.

Bestuur

Het bestuur van de coöperatie wordt gevormd door vrijwilligers. De voorzitter Ernst Damhuis is zelfstandig ondernemer en projectmanager. Secretaris Camiel Versluis is directeur van het kwaliteitsregister tandartsen en zelfstandig adviseur op het gebied van certificatie en normering. Penningmeester Jan Pieter Postma is Hoofd Finance & Control bij de Triodos bank. Door bundeling van talenten heeft Zon@School bewezen dat zij goed in staat is om een degelijke organisatie op te zetten die toekomst bestendig is.

Samenwerking

De Coöperatie Zon@School werkt samen met leden, scholen, de gemeente Amersfoort, vereniging Duurzaam Soesterkwartier en PicoSol. De gemeente heeft gefaciliteerd bij het oprichten van de coöperatie. In 2013 zijn bij basisschool De Kubus 60 zonnepanelen geplaatst. In 2016 zijn bij basisschool ‘t Anker 100 zonnepanelen geplaatst. In Duurzaam Soesterkwartier hebben veel mensen zich verzameld die ook beroepsmatig actief zijn met energieprojecten. Binnen de vereniging is veel expertise van zonne-energie. PicoSol is samenwerkingspartner voor onderwijs over zonne-energie. Verder onderhoudt Zon@School een vriendschappelijke relatie met de Samenwerkplaats voor initiatiefbegeleiding, de lokale energiemaatschappij Eemstroom én het kennisplatform voor lokale duurzame energie initiatieven HIER Opgewekt.

      't Anker Amersfoort      Samenwerkplaats